All good things must come to an end och det gäller även de dåliga! Vi är framme vid den sista (officiella) installationen av Slumber Party Massacre. Släppt 1990, och till skillnad från de tidigare två som ändå hängde ihop någorlunda har denna INGET med vare sig ettan eller tvåan att göra – utöver att det igen är en grupp tjejer som har slumber party, töntkillar som smyger och en mördare med smak för borr som jagar dem.

Är vi redo?! På med pyjamasen, fram med popcornen och nu kör vi!

♠ ♠ ♠ ♠ ♠

Vi börjar på en strand. Solen skiner. Filmen har redan brutit mot trenden då de tidigare två börjat med en morgonscen. Ett gäng ungdomar spelar volleyboll och har kul. Huvudtjejen sitter på en handduk med en kompis och tittar på. I bakgrunden kommer en svartklädd figur allt närmare gänget. Han är inte alls klädd för att vara på stranden. Svart skjorta, svarta skjortbyxor, blanka skor. Han har långt hår och ser ut som en Hunk™. Han stirrar djävligt creepy på gänget, främst på Jackie och hennes kompis. Dude, du är creepy! En stund senare lägger en av killarna märke till honom och hojtar åt honom att sluta stirra på honom. Creepet – i rollistan som ”the Weirdo” – tittar bort. THE WEIRDO!?

En av tjejerna, Juliette, hämtar bollen när den hamnar hos en kille som ligger längre bort. Visar sig att det är värsta HUNKEN (han med) så hon hoppar ur matchen och vill stanna en stund men det blir inte av. Hon går tillbaka till de andra tjejerna och de fnittrar och snackar om HUNKEN en stund. ”Han ringer ikväll!” säger Juliette och Jackie blir skitsur för de skulle ju ha slumber party BARA FÖR TJEJER.

De gör sig redo för att lämna stranden och vi får se en tjej (Jackie..?) tappa sin adressbok i sanden. Ni vet, sådant där man klassiskt brukar ha med sig på stranden! Vem vet, det kanske finns en telefonkiosk där? Då gäller det att ha tillgång till de där numren man aldrig annars ringer och därför inte kan utantill!

En tjej går till sin bil, surar över en bot på rutan och sätter sig i bilen. Hon sätter på radion (dålig rockmusik) på hög volym …och upptäcker sedan mannen i baksätet. Borr borr! Vi är 8 minuter in, detta är första mordet och so far har vi inte fått se bröst!

Soft tjejrock från nittiotalet spelar och Jackie sitter i baksätet på en röd cab med sina tjejkompisar. I framsätet sitter två av killarna. Tjejerna dansar och njuter av livet i baksätet, och verkar ha svårt att bestämma sig för ifall de skall sitta i sätet eller på skuffluckan. Det är ett djävla happande upp och ner – mest troligt bara dåligt filmande/klippande.

Cabben kommer fram till Jackies hus och nu är det bara hon och killen hon tydligen gillar kvar i den. De andra måste ha ramlat ur, I guess. Killen heter Frank och vill se henne igen, ”About last night… I just want to see you again”. Kyss. Jackie är skeptisk, hon är inget wham bam thankyou mam! ”So you LIKE me?!” säger hon glatt. ”Yeah yeah I like you” ”Call me!” Hon lämnar bilen och går mot huset – och upptäcker att framdörren står olåst och öppen! I huset …någon som ser ut lite som Jean-Pierre Barda. Um. Han snackar om någon skylt och att han trodde att det var open house så jag antar att de skall sälja? Eller? Han är i alla fall SJUKT stel och awkward och låter som en robot när han pratar. Dåligt skådespel eller regissörens idé? Jackie säger åt honom att gå runt och se sig omkring, och hon lyssnar av telefonsvararen så länge. Först ett meddelande från mamma, sedan ett meddelande från Jean-Pierre Barda som tydligen heter Morgan. ”Hello hello, is there anyone home, hello?” säger han på svararen. Jackie vänder sig om och han står bakom henne. Är han någon form av throwback till creepygranne i ettan?

Han går, det är kväll, huset är mörkt, Jackie duschar. Fortfarande ingen nudity! Heja! Det knackar på dörren och Jackie rusar ner i badrock. Det är …tjejgänget! ”Har ni med öl?” frågar Jackie. Det är banne mig en tjej med rätt prioriteringar! Yeah! 😀

En av tjejerna är Maria. Hon har världens konstigaste hår och jag SVÄR på att det är en skitkonstig peruk???

Maria är brunetten.

OKEJ sedan följer  VÄRLDENS SÄMSTA DIALOG! Jag har fan klippt av detta och lagt upp på YouTube så nu kan ni OCKSÅ få se!

Detta är liksom inte ens skådespel? Detta är bara två konstiga brudar som står och säger helt random saker??? OCH KOLLA HÅRET PÅ MARIA JAG SKOJAR INTE ENS ATT DET ÄR EN PERUK?!

Anyhoo. Maria gillar tydligen 50+ snubbar och har hittat en på jobbet. Jackie är chockad! What! Maria går in och öppnar dörren som det ringer på, så Jackie är kvar ensam. Hon hör något – det visar sig vara en katt. 18 minuter in och bara ett mord so far..?

Tjejerna äter chips och dricker öl. Jackie kommer in med ett kakfat och säger ”DID SOMEBODY MENTION HIPS HERE ARE THE COOKIES”

De sätter på musik och börjar dansa. Snart klär de av sig, jag lovar! Telefonen ringer och det är Morgan. Vi får samtidigt se att Morgan står med ett teleskop och stirrar in i vardagsrummet på de dansande flickorna. Vad i helsefyr är detta för djävla jonne?! Jesus fuck! Han är fan VÄRRE än creepy-grannen i ettan! De lägger på och Morgan slutar spana på flickorna. Han läser en tidning lite aggressivt och slänger den ifrån sig. Kan de inte sluta filma honom nu det är för fan ingen som tror att han är mördaren ändå?

OKEJ scenbyte, cabben kommer tillbaka med töntkillarna + Frank (han som Jackie tydligen låg med igår kväll). Alla sådana här scener känns som att de försöker rippa Grease när de kommer för att hämta Rizzo hemifrån Frenchie. De VILL så gärna att detta skall vara grabbigt och häftigt men det är verkligen bara ”eh ok”. Töntkillar! Jag hade fan hejat på T-Birds ANY DAY OF THE WEEK.

Frank tycker i alla fall inte att de skall gå och krascha festen, och de andra killarna ba ”Tror du VERKLIGEN inte att de vill att vi skall komma hit så som de tjatat om den här festen hela veckan?” (”Tror du VERKLIGEN inte att hon ville ha sex så som hon var klädd??” samma retorik, ja?)

Okej, nu är det truth or dare under danspartyt. ”Dare!” ”Okay do a strip tease but like the REAL thing!” Maria och Juliette börjar dansa, öh …sexigt, I guess? och klä av sig. Alla tjejer ylar som att det är det sexigaste de har sett. Det är mest djävligt awkward faktiskt, men de kanske har druckit något mer spännande än jag har. Maria är nu toppless och det fokuseras hårt på hennes bröst av kameramannen. En av tjejerna har Marias bh som hatt. Juliette börjar också få av sig bhn. Jag är fan inte på det klara med huruvida tjejerna i soffan tycker att det är sexigt eller ifall de bara fånar?

PLÖTSLIGT KOMMER TRE MONSTER! Det är töntkillarna + Frank som tagit på sig monstermasker och tagit sin i. Maria och Juliette rycker åt sig kläder för att skyla sig. Jackie skäller på killarna och ber dem dra åt helvete – då hörs ett slammer utifrån altanen! Någon har vält grillen! Det är glöd överallt. Jackie tycker att detta också är killarnas fel och säger igen åt dem att gå. ”You’ve done enough!”

Ena tjejen ba ”Look on the bright side Jackie you are selling the house!” re: brännskadorna över hela trädäcket på altanen. Yeah, sådant är ju känt för att höja priset på hus, right? Brännskador ftw!

Tjejerna börjar byta om till pyjamas och nu kommer The Weirdo (strandsnubben!) smygande i buskarna! Det är så många randomcreeps inslängda i plotten här… Kan ni skilja dem åt? Morgan är creepgrannen, The Weirdo är han som var på stranden men klädd för en begravning.

Killarna kör iväg för att köpa blommor eller något som ursäkt för att de kraschade festen.
Tjejerna är hungriga och sura på att Sarah aldrig kom med maten. Sarah är alltså tjejen som blev ihjälborrad i sin bil förut. Tjejerna bestämmer sig för att beställa pizza! Bra val!

Ena töntkillen kommer tillbaka till huset och knackar på och försöker be om ursäkt. Tjejerna är fortfarande sura och höjer musiken för att slippa höra bankandet på dörren. Killen- Michael – ser någon i buskarna och går runt för att undersöka. Han hör ett knarrande uppifrån och när han tittar upp sitter en svartklädd snubbe med vit mask ovanför honom. Michael slår ifrån sig killen och springer igen och knackar på dörren och skriker på hjälp. Medan tjejerna fortfarande surar kommer maskkillen ifatt och dödar Michael genom att stabba honom i magen med en ”Till salu”-skylt. Han släpar sedan undan liket och sätter tillbaka skylten. När tjejerna öppnar är Michael och maskkillen borta. Dun dun duuuun.

Telefonen ringer och Jackie svarar på det bitchigaste sättet någonsin med ett ”HELLO WHO IS IT?!” Det är till Juliette! Hon bjuder över sitt ragg  och Jackie ser SKITSUR ut.
Pizzabudet anländer och det står en NY töntkille utanför huset. Han försöker köpa t-shirten av pizzatjejen och vill leverera pizzorna. Hon får 46USD så himla bra deal för henne. Han ringer på dörren och levererar pizzorna. ”Duncan?” skriker Maria surt när hon öppnar. Shut up han har för fan pizza med sig! Släpp in honom!

Pizzatjejen går (GÅR?) tillbaka efter att ha lämnat pizzorna och följs av ett flåsande skrälle i svarta kläder och vit mask. HAN igen. Den här gången har han borren med sig. Borr borr. Tre döda, 33 minuter in. …varför GÅR pizzabudet? Brukar de inte ha typ bil, cykel eller moppe..? Fan om jag beställer en pizza och de skall GÅ hit med den kommer den ju att bli kall!? Djävla kass service! :<

Jackie berättar om gårdagkvällen för Frank. ”Vi läste Shakespeare” och tydligen började de hångla. Djurinstinkter, säger hon! Det väser (?) utanför fönstret och Jackie grabbar en kniv, för att ”skrämmas” säger hon. De drar ifrån gardinerna, skriker rakt ut för att skrämmas och det är tomt. Sekunden efter… The Weird from the Beach! Han har lämnat adressboken på altandäcket. Eh… ”Tack”. Tjejerna bestämmer sig för att ringa polisen. Killarna kommer tillbaka igen, och Jackie snackar med en snut. ”Det hänger ett weirdo utanför huset” säger hon. Polisen ba ”BAH HUMBUG” och bryr sig inte mer, ”Vi har inte tid!”
Polisen läser tidningen och tittar specifikt på en artikel om en ex-polis som tagit livet av sig.

Juliettes kille kommer, ooooh. Ken, heter han. Frank ger Jackie blommor och ber om ursäkt. Jackie har på sig ett nattlinne som ser ut som något min mommo hade gillat. Du är tonåring, vem klär sig som en 80-årig gotländsk tant då?!

Weirdo from the beach fortsätter att smyga runt huset. Han bryter sig nu in i källaren. Han har inte sagt ett ORD på hela filmen så ingen vet vad han vill. Detta är inte hur man får vänner!
En av tjejerna tar med sig en av killarna ner i källaren för att visa en svärdfisk som Jackies pappa – advokat som gillar att fiska! – har satt upp på väggen. Någonstans här i källaren är ju alltså the Weirdo och smyger också… Romantisk musik när det såta paret hånglar, och lite väsande stön och skräckmusik när vi får se att någon sitter och smyger på dem. Vi vet dock inte om detta är mördaren eller Weirdot. Eller är de samma person!?

Juliette och Ken hånglar i en säng på ovanvåningen och klär av sig. ”Sexig” rockmusik spelas. Snälla SKJUT den som gjorde soundtracket till den här filmen… Juliette smeker Ken och han blir plöstligt helt mupp och ba slutar med allt. ”Jag drack nog för mycket öl” säger han (dude, vi har inte fått se dig dricka EN ENDA? vilket ljug!) Folk på undervåningen börjar undra var Juliette är och random blondin smyger upp för trappan för att se vad hon pågår, höhö. HON är i alla fall klädd som en tonåring och inte en pensionär. Blondinen lyssnar vid dörren, flinar och går ner igen. ”THEY ARE DOING IIIIIT!”

I köket hånglar Frank och Jackie. ALLA hånglar! Ena killen har i alla fall tappat pizza på mattan så vi får se att Jackies hus har ett stort förråd av rengöringsmedel. Känns som Chekov’s gun..?

Juliette och Ken har slutat med sina försök att komma någonvart. Ken såg ut som en skyltdocka i ansiktet. Juliette skickar ner honom igen och skall ta en dusch. Jag vet inte om hon BOR i det här huset men annars är nästa scen sjukt obekväm eftersom hon just letade rätt på en dildo i en badrumslåda..? OM DEN INTE ÄR DIN~ (yikes)
Hon sätter dildon på laddning och hoppar i badkaret. Hon hör att någon kommer in i rummet och tror att det är Ken. Personen startar dildon och kastar den i vattnet. Death by …dildo… okej…

Jackie, Frank och tjejen som hånglade i källaren försöker få bort pizzafläcken; Maria går upp för att gå på toa och hittar Juliettes lik i en påse i garderoben (hon såg spår av vatten, följde det, hittade lik i garderob – det var inte så att hon försökte gå på toa garderoben alltså) Ken freakar ur på ett lite konstigt sätt. Han fortsätter att se ut som en skyltdocka och skriker som en robot. Marias hår ser mer ut som en peruk än någonsin förut och verkar mest vilja fly från hennes huvud. Vi får reda på att källarhånglartjejen heter Susie. De vill ringa polisen men Jackie säger ”de lyssnar inte på oss!” Ken säger ”I’ll call my uncle, he’s an ex cop” och sedan ringer han polisstationen. Polisen ba ”INTE NI IGEN” och lägger på. HUR ofta busringer kids till stationen för att anmäla mord? Finns statistik på detta? VARFÖR är polisen så djävla röviga!?

Ken bestämmer sig för att gå hem till sin farbror. ”Varför ringer du inte?” ”Nä men han sover såhär dags så han svarar inte då” ok men då svarar han väl inte på dörren heller eller…. okej… Ken och källarhånglarkillen – Tom! – springer iväg, och tar med sig lite eldstadsverktyg. Ken kan inte springa mer än 500 meter och börjar wimpa. De går in på en byggarbetsplats och rotar kring lite. Tom hittar en rejäl djävla slägga och tycker att den är ett bättre verktyg än eldgaffel. Ken ber att få titta på den och slå ner Tom. Skall jag avslöja att mördaren i den här filmen heter Killer Ken..? Ken och Tom har på sig PRECIS likadana outfits, med ljusblåa skjortor och khakibyxor. Det gör det ganska svårt att se vem som är vem när de slåss med varandra. Ken får tag på en motorsåg och sågar benen av Tom. KEN! Du skall vara en inkarnation av Driller Killer, sluta använda alla andra sorters vapen?? Vafan. Ken går iväg och tror att Tom är död, varpå Tom börjar försöka kravla sig fram. Vi vet inte var, än.

Vi är tillbaka i huset. Feststämningen har dött helt (KAN vara liket i garderoben som pajade allt..) och Jackie vill gå ner i källaren pga det finns ju fönster där! (alla dörrar är låsta, men de vill make sure att ingen kan komma in). Frank går med ner i källaren. Han får syn på svärdfisken och ba ”HEY! NICE FISH!” (alltså INGEN form av dialog i den här filmen känns det minsta naturlig, de är stela som robotar och skyltdockor hela bunten) Jackie öppnar en kista och däri ligger Weirdo from the Beach med en träbit nerkörd i halsen. Han är DÖD!

Jackie och Frank rusar upp och Jackie berättar om grannen som var i huset tidigare under dagen. Ken ringer och säger att han har pratat med sin farbror och att polisen är på väg. ”Stanna i huset!” säger han till henne och gänget, och lättad lägger Jackie på. Säg inte ”tack” eller ”hejdå” eller ”var försiktig” eller så.. Ken hoppar in i en van som är fylld med levande ljus och blodiga skjortor, och en djävla massa tidningsurklipp. Vi får se att ett av tidningsurklippen är samma artikel som polisen läste förut, om ex-polisen som begått självmord. Ken plockar upp en liten tavla och säger ”Uncle..” med barnslig röst, och sedan ”This is for YOU!” med Mördarröst™ och slår sönder tavlan. Okej…

Ken går tillbaka till huset och knackar på, och när Duncan öppnar borrar Ken honom i magen. Morgan sitter och smyger med sitt teleskop igen och ringer polisen, och samma polisman som förut säger ”Yes sir, yes sir! We’ll be there right away!” trots att det är samma adress som Jackie uppgett. HÖRDU DIN TÖNTPOLIS

Det visar sig i alla fall att Ken har spärrat igen alla dörrar med träbitar, så de går inte att öppna. Han borrar ihjäl tjejer åt höger och vänster och verkar skitnöjd. Marias peruk sjunger på sista versen och vi får se den döde Tom som sitter utanför fönstret, och precis när Ken vill borrmörda Maria kommer blondinen och slår honom i huvudet med en tallrik. Blondinen heter Janine, tror jag. Hon är riktigt hardcore och kastar sig ut genom ett fönster och skriker ”FUCK YOU!” istället för att bara stå still och dö som typ alla andra. Borr borr, dock.

Ken springer iaf runt och är helt emo åt höger och vänster, och skriker ”Why! Whyyy!” och ingen vet varför.  Han refererar hela tiden till sig själv som ”your uncle” och är konstigt sexuell kring det så vetefan ifall det är att han typ blev våldtagen av sin farbror som barn eller..? Precis när han skall döda Susie kommer Maria och slår honom i huvudet med en lampa. Vi är nu i källaren och får se att Maria är sämst i världen på att klättra ut genom fönster TROTS att två tjejer står och lyfter henne och hon liksom bara behöver kravla sig ut..? Jackie skjuter Ken i benet med en harpun. Heja!

De springer upp och Ken följer efter. De börjar slåss om borren. Då kommer Susie springande och kastar en hink frätande rengöringsmedel i ansiktet på Ken! Ha! Där kom Chekov’s gun tillbaka! Maria fälls och försöker resonera med Ken och snackar om när de mobbade honom i skolan. Marias peruk försöker fly för livet – det hade jag också gjort. Maria försöker lista ut vem som förgrep sig på Ken som barn. ”Dina föräldrar?” NEJ DET VAR HANS FARBROR! Maria försöker sootha Ken genom att låta honom ta på hennes bröst. ”Du får göra vad du vill” lovar hon. ”Vad jag vill?” säger Ken. ”Yes” Han kysser henne och sliter av bhn. Maria försöker greppa hans borr. Nej, alltså, VERKTYGET. Snuskhummer. Ken hindrar henne och de hånglar. Maria säger ”Oh yes oh yes” och försöker ta honom på penis varpå han flippar ur. Ah… Yeah. Samma som när Juliette tog på honom. Nog fan har han varit utsatt för saker alltid. Han greppar borren. Borr borr!

Ken är blindad pga rengöringsmedlet och skriker och viftar omkring sig med borren. Trots att han inte kan se så hör han när Susie försöker ta sig förbi, och börjar jaga henne. Samtidigt snyftar han och säger ”Uncle Billy… I don’t wanna do this” och ba denna djävla bakgrundshistoria? Det är så tragiskt. Herregud. Diane attackerar Ken med en poloklubba. Hon manar Susie att fly undan. Susie är smart och slår på TVn vilket får den förblindade Ken att vända sig om mot det plötsliga ljudet. Tjejerna jobbar i grupp och slår ner honom, de kastar ett nät över honom. Diane vill att de skall döda Ken, Jackie säger ”WE CAN’T JUST KILL SOMEONE” och medan de tjafsar vaknar Ken till liv. Han, öh, hallucinerar om sin farbror. Can we just NOT? Han ligger still en stund och inbillar sig uncle Billys skratt, och sliter sedan tag i Diane och hugger ner henne med kniven hon hämtat. Jackie tar borren och borrar ihjäl Ken som respons. Bra Jackie!

Jackie och Susie är nu de enda överlevande. I Kens ficka hittar Jackie ett foto på Ken och Billy. Då knackar det på dörren: ”Police! Open up!”

The end!

Antal döda: 11 (+mördaren)

Bingobrickan:

…och DET, mina vänner, var Slumber Party Massacre-trilogin! Det finns en inofficiell fjärde, får se ifall jag kan få tag i och orka se på den 😉

Som nästa trilogi tänkte jag ge mig i kast med Re-Animator! Vad säger ni om det? 🙂

Share This:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *