Vi är tillbaka! Den här gången tittar vi på Slumber Party Massacre II – MIN personliga favorit i trilogin!

Första filmen släpptes 1982; Den här är från 1987!

♠ ♠ ♠ ♠ ♠

Även denna film börjar med en morgonscen. Vi får se Courtney som ligger och sover. Hon småler och drömmer/fantiserar om killen hon är kär i; han spelar football och har inget på överkroppen. Oooh Courtney, you lusty bitch! Men plötsligt händer något! Flashbacks från första filmen! Känner ni igen namnet Courtney? Det är ju sassy lillsyrran från första filmen! Valeries syrra!

Courtney vaknar med ett skrik. Vi får sedan se henne äta frukost och prata med sin mor – modern vill att Courtney åker med till mentalsjukhuset för att hälsa på Valerie, som blev inlagd efter vad hon gick igenom i första filmen. Courtney är inte jättetaggad. När hon strax efteråt promenerar till skolan blir hon chockad av att se en död fågel på trottoaren. Hennes kompis Amy kommer åkande i motsatt riktning och tutar, och Courtney hoppar in. Vilket håll ligger skolan åt egentligen!?

Plötsligt kommer i alla fall en låt på radion och Courtney säger ”Oh! I love this song!” – den här filmen har på RIKTIGT sjukt bra soundtrack! Här är favoritlåten Courtney sjunger med till i bilen 🙂

(videon innehåller stillbilder från filmen, FYI)

OKEJ när låten är slut så kör helt plötsligt snygg-killen från Courtneys dröm upp, Matt! Courtney får tunghäfta men Amy bjuder in Matt att komma och titta på när de repar i ett garage efter skolan. Matt kör vidare och Amy frågar Courtney ifall hon skall med på stughäng i helgen – samma helg som mamma vill att hon skall med och hälsa på Valerie.

Scenbyte, repscen! IGEN en riktigt bra låt! Jag är alltså 100% seriös med att jag älskar de här låtarna! 😀

Courtney spelar mintgrön gitarr, ifall ni vill veta hur hon ser ut (klippet är rakt av scenen från filmen, så) (Matt ser så djävla dorky ut??)

 

Sheila flörtar lite med Matt (inför Courtney..) och verkar djävligt världsvan, men Matt går iväg ensam med Courtney och frågar henne ifall hon vill hänga i helgen. DIN KALENDER BÖRJAR BLI DJÄVLIGT FULL NU COURTNEY! Courtney bjuder med Matt till Sheilas stuga i helgen. De flörtar som fan med varandra och börjar sedan hångla. Oooh yeah, go Courtney! (FYI vi är 10 minuter in och inga bröst än, jämför med MINDRE ÄN TVÅ MINUTER in i första filmen! Jag säger ju att den här är bättre!

Courtney frågar sin mamma om hon får åka med till Sheilas stuga i helgen. Mamman avbryter och säger att Valerie har börjat prata, och att de skall åka dit i helgen. Eftersom Courtney hellre vill åka till stugan med sina bästa vänner kör mamman världens djävla guilt-trip och ba ”Du vill alltså inte se din syster?!”. Bitch. Låt tösen hänga med sina vänner väl! Courtney tappar disken när hon dukar av bordet och börjar gråta, ”Det är min födelsedag på söndag och jag vill inte spendera den på ett mentalsjukhus!” Mamma smälter och går med på att Courtney får åka iväg med sina vänner. Bra! Inte en bitch längre!

”Vad då, jag pratar alltid i telefon utan kläder!”

Courtney ringer Matt dirrmode och säger åt honom att komma till stugan. Matt har typ inga kläder på sig? …räknas detta som fanservice!? (det kommer bröst om en stund så den rutan kryssas ju OAVSETT) De lägger på, och Courtney återgår till sin klassiska ”Matt spelar football endast iklädd små shorts”-dröm, men sedan kommer flashbacksen igen. Jag gillar (helt ärligt!) realism i att både Courtney och Valerie har men efter vad de gick igenom i första filmen. Courtney såg ut att vara 12-13 i första filmen; här är hon 16-17 tror jag. I drömmen varnar Valerie Courtney ”Don’t go all the way!” och vi börjar få se klipp på en man i läderkläder. Iiih, snart kommer han!

Courtney pussar mamma adjö och åker iväg med tjejgänget. Hon får åka shotgun trots att hon var sist in i bilen! Är inte det bra vänner så vet jag inte VAD! Tjejerna är vrålpeppade och Sally leker radiohost och tramsar med sina trumpinnar som mick. Tjejerna börjar prata om collage och det visar sig att ingen av Courtneys vänner känner till att Valerie sitter på mentalsjukhus? Stämningen blir lite awkward när Courtney tvingas ljuga för dem. Courtney stirrar ut genom fönstret och somnar, och börjar få flashbacks igen. Vi får se allt mer av den läderklädde Driller Killer, så nu får ni det också:

Heyyyyy!

Courtney vaknar med ett skrik när de stannar vid en mack och hon tror att en kvinna med avskuren hals kastar sig mot hennes ruta. Amy är kvar i bilen medan de andra är inne och handlar och tröstar Courtney.

De kommer fram till stugan och den ligger djävligt remote. Det bådar ju inte alls illa… Sheila drar i alla fall fram spriten ur en garderob (”Some people have wine cellars, my dad has a BOOZE CLOSET” ok är din pappa singel..?) Vad de tar ut från denna booze closet är …champagne. Ok. ANDRA människor förvarar sådant i vinkällaren, din pappa har tydligen bara kört in allt sitt vin i en garderob.

Cue skitfånig dansscen när det kommer en bra låt på TVn.

Sheila, Sally, Courtney, Amy

De börjar också klä av sig, för det är ju sådant man gör när man festar. Töntkillar (nya, inte de som mördades i förra filmen!) anländer och smyger utanför fönstret. Såklart. OKEJ bröst efter 25 minuter, det är ju klart mer lovande än innan två minuter! Also: KUDDKRIG! Jag har alltid kuddkrig utan BH, det har hänt på 100% av de slumber parties jag varit på där alla har blivit mördade. …to be fair är det bara EN tjej som är utan BH, och det är såklart Sheila!

Låten är slut och det är fjädrar + Sheilas bröst överallt. De hör plötsligt ljud och Sheila tar en rejäl swig av champagnen och går ut för att kontrollera. Töntkillarna hoppar fram och skrämmer henne. D’oh! Folk kan inte sova på natten pga Sheila och en av töntkillarna har sjukt högljutt sex. Då vet vi vem som kommer att dö snart, iaf…

Courtney somnar till slut och drömmer igen. Hon drömmer att Matt ligger bredvid henne (han har alltså inte kommit till stugan än) och de börjar hångla. PLÖTSLIGT är det Driller Killer istället för Matt! Courtney kastar sig ur sängen och hittar sin döda syster bredvid på golvet. Mördaren försöker hångla upp henne, hon flyr och senare vaknar hon på köksgolvet. Courtney och Amy snackar ute vid poolen och Courtney försöker prata med Amy om sina mardrömmar och vad som har hänt. Amy säger att det bara är bakfylla, och bjussar på ett glas juice.

Resten av gänget ansluter och töntkillarna beter sig svinigt. Courtney berättar att hon hade mardrömmar och att hon har helt sjuk huvudvärk. Ena töntkillen; TJ, tar detta som cue på att kasta Courtney i poolen och hon får en blackout. Hon börjar fantisera/drömma/hallucinera om Driller Killer igen. När hon inte kommer upp ur vattnet hoppar den andra killen – Jeff – i och räddar henne. Alla är överrens om att TJ är en dick.

Courtney vilar på soffan och Sally kommer och snackar med henne. Sally säger att hon vill åka hem pga JÄTTEFINNEN hon börjar få, som alltså inte ens syns. Den här finnen kommer att komma tillbaka i filmen, eh, snart.

De samlas vid poolen igen och Courtney börjar hallucinera att hennes hamburgare innehåller fingrar. Hon hör också Driller Killer skratta. Folk omkring henne börjar reagera på att hon är lite …ur balans.

OKEJ repscen! Bandet spelar en bra låt till, här får ni (och så Jeff och TJ på golvet):

Bandet är alltså Sheila på sång och bas, Amy på gitarr, Courtney på gitarr och Sally på trummor.

 

TJ läser tantsnusk för Sheila och Courtney går ut i köket för att hämta vatten – och blir attackerad av en fryst kyckling. Den ger sig på henne som en facehugger, typ. Hon skriker och springer iväg och när hon kommer tillbaka med Amy och Jeff ligger kycklingen bara på golvet. Ni vet, som mat gör om man släpper den..? ”Ta ett bad och slappna av!” säger Amy. Courtney passerar Sheilas rum och Sheila och TJ har högljutt sex igen. Suck.

I badet hör Courtney Driller Killer skratta och snart börjar badkaret fyllas av blod. Courtney skriker förtvivlat och Driller Killer spelar lite hetsig gitarr. Ni har väl sett by now att hans borr alltså är en gitarr? 😀

Courtney hämtar Sally för att badkaret är fullt med blod men när Sally kommer är det bara vatten, och det svämmar över. Sally sällar sig nu till skaran av folk som tror att Courtney är galen. NU kommer den äckligaste scenen ever!

ÄCKLIGAST EVER, länkar bara pga klarar inte av att se det så kan inte ha det på bloggen lol (gif som föreställer en enorm finne som sprängs och sprutar var ÖVERALLT)

(detta är alltså Courtney som hallucinerar, Sallys ansikte sprängs inte på riktigt av en finne) Courtney flyr ner för trappen och rakt in i famnen på Matt. ”SALLY IS DEAD!” gråter Courtney, men när Matt går upp tillsammans med TJ och Jeff så är det inget där. En sjukt muppig bro-konversation följer, och TJ fortsätter att vara en djävla dick. De går ner till Courtney i köket och alla är där nu. Courtney säger ”Jag är inte galen! Jag är inte det! Men jag hörde honom skratta! Han är någonstans i huset” och Matt säger ”jag tror att du såg …något…”

Sally är dock …borta. Ingen vet var hon har tagit vägen. Sist hon sågs var av Courtney, när finnen exploderade. Matt säger åt Courtney att lägga sig och vila och ringer polisen så länge. Då upptäcker de att det här konstiga amerikanska sopnedkastet i diskhon som äter sopor (??) är igång. Courtney svimmar. Polisen kommer dit och är skitdryg. DÄR kryssar vi ”Police are worthless” på bingobrickan. Nu öppnas dörren och Sally kommer in, oops! Sally hade varit i affären och råkade träffa het kille, så det tog ju lite tid. Polisen säger att det är Sallys fel att skattebetalarna nu får betala 200 dollar av amerikanska skattepengar. lol! Som att amerikaner betalar skatt! Polisen går igen, men inte förrän de varnat kidsen att de inte vill höra av dem igen.

Matt och Courtney stannar i huset medan resten av gänget sticker iväg och äter. Matt ger Courtney en tårta eftersom hon fyller år (bra kille!) De snackar lite och det visar sig att Matt vet ALLT om Courtneys bakgrund och om Valerie. Resten av gänget kommer hem, fulla och glada och väsnas med instrumenten. MEANWHILE så hånglar Courtney och Matt i hennes säng. DON’T GO ALL THE WAY COURTNEY!

Courtney börjar nu att hallucinera om Driller Killer igen, och NU DJÄVLAR BORRAR HAN IHJÄL MATT! ”Du är bara en dröm!” skriker Courtney och Driller Killer svarar ”DO I LOOK LIKE A DREAM TO YOU?” och skakar sin borr som är täckt med Matts blod och inälvor.

Courtney springer ner för trappen och Driller Killer följer henne – han har alltså nu kommit ut från hennes drömmar och finns på riktigt. Nästa offer är Sally. Borr borr.

TJ – borrad i benet, och Sheila, vettskrämd, försöker stanna en bil som kör förbi. Bilen swervar och kör vidare. Adults are useless, check!
Amy, Courtney och Jeff gömmer sig utomhus och försöker göra en plan. De smyger in och tar bilnyckeln, och försöker få kontakt med Sally. Sally är jättedöd hörni, sorry 🙁

De flyr ut genom ytterdörren till bilen för att åka iväg. Bilen strular först men sedan kommer de iväg – och så visar det sig att Driller Killer gömde sig i baksätet! Dang it! Bye bye Jeff, du var den BRA töntkillen. Amy och Courtney flyr in i huset igen. Meanwhile får vi se Sheila och TJ som har tagit sig till ett grannhus där det lyser. Högljudd klassisk musik spelas i huset och ingen hör Sheila där hon skriker efter hjälp. Mördaren kommer ikapp, fäller Sheila och borrar ihjäl TJ. Bye bye TJ, du var en dick och jag tyckte aldrig om dig! Grannen öppnar nu dörren och när ingen är utanför säger han ”damn kids!” och smäller igen dörren igen. Sheila har sprungit iväg.

Courtney ringer polisen och gråter och ber om hjälp, men polisen är fortfarande sur på henne sedan tidigare och lägger bara på. ”Sluta busringa! Ring inte igen!” :<
Courtney gör det enda rätta och kastar telefonen i väggen. Ha! Det finns ju absolut INGEN ANNAN än polisen man kan ringa i krissituationer!

Sheila tar sig in i huset igen, och snubblar över Sallys lik. Hon krälar upp för trappen och försöker ta sig till Courtney och Amy, men då kommer mördaren! Musiknummer igen! ”Let’s buzz”

Rockabilly-mördaren <3

 

Driller Killer utför sitt lilla musikalnummer och dansar emot Sheila som desperat försöker få Courtney och Amy att släppa in henne i rummet där de är. Och sedan kommer han fram. Borr borr.

Tjejerna flyr ut genom fönstret när Driller Killer börjar borra sönder dörren till rummet de gömmer sig i. Han teleporteras sedan runt till olika hustak och skorstenar och poserar med sin gitarr och med en cigarett i käften. #mrcoolguy Sedan dyker han upp framför Amy och borrar henne över kinden. ”I can’t get no …satisfaction!” väser han och börjar dansa igen medan tjejerna flyr in i ett hus som håller på att byggas. Mer rockabillymusik! Woop! Jag hittar inte denna på youtube dock :'(

Amy blöder och gråter, Courtney försöker trösta henne, Driller Killer röker och ser dramatisk och snygg ut mot rök bakom sig. Han visar sig stå rakt under Amy då hennes blod plötsligt droppar ner i ansiktet på honom. Han dansar av glädje och jakten fortsätter. Amy ramlar ner för en vägg och dör. Hon slapp borras till döds iaf!

Han kommer ikapp Courtney och säger ”Come on baby, light my fire!” och hon TÄNDER ELD PÅ HONOM med en eldkastare pga Courtney är så sjukt djävla kick-ass?! Heja!

Scenbyte, nästa morgon. Ambulansmän för iväg alla kroppar på bårar. Courtney vaknar i sängen, bredvid Matt. Hon kysser honom. Han lägger en arm om henne. Han är …Driller Killer! Courtney skriker och när hon vaknar igen är hon inspärrad på ett mentalsjukhus, i en liten cell. Har hon varit här hela tiden? Har hela filmen varit en dröm? Vad är sant och vad är fantasi här?

Och så var filmen slut!

Antal döda: 7 (+mördaren, om han nu dog..? isf 8) (men om allt var en dröm, FANNS dessa personer då) (gud vad Boxing Helena allt blev nu, haha) (den skall vi också prata om vid tillfälle)

Bingobrickan:

Liiite fler rutor än första filmen, och en dubbelbingo!

Silent Antagonist är det SISTA vi kan sätta på Driller Killer i den här version, haha!

Share This:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *