Första filmen i en fristående trilogi! Eller fristående~ish, får vi väl säga. Vi återkommer till hur filmerna hänger ihop/INTE hänger ihop när jag går igenom de andra två 🙂

Jag vill snabbt inflika att INGEN av tjejerna på affischen är med i filmen. Detta är inte helt ovanligt – det hänger med på de följande två filmerna, men är också närvarande på postern för t.ex. Valley Girl. Så random! (Vi får snacka om Valley Girl vid tillfälle också – Nic Cage som galen psychostalker fast det skall föreställa att vara *gulligt*? Huvudpersonens pojkvän som ser ut att vara äldre än hennes pappa fast han skall föreställa jämngammal? VALLEYSPEAK!? Vi måste snacka om detta hörni!)

Nu poppar vi popcorn, drar på oss pyjamasen och gör oss redo för Slumber Party Massacre!

♠ ♠ ♠ ♠ ♠

Filmen börjar med dramatisk musik och en morgonscen. En paperboy levererar tidningar med rubriker som talar om att en MÖRDARE ÄR LÖS! Flickan som är vår huvudperson visar brösten redan minut 01:57 – det bådar inte gott hörni! Behöver man locka med bröst såhär tidigt i en film så har den inte så mycket att erbjuda vad gäller handling. (och vi kryssar -mindre än två minuter in i filmen – rutan för Fanservice på bingobrickan)

Hon ägnar sedan tid åt att plocka ner nallar och dockor från sitt rum och lägga i en kasse. Hon ser UT att vara runt 18 år gammal, så det är väl faktiskt hög tid att ta bort sådant nu. Hennes föräldrar ropar – de skall åka nu! De tar avsked, hon lovar att inte ha fest när föräldrarna är borta, creepy granne dyker upp och lovar att hålla ett öga på dottern och dottern bekräftar verbalt att hon är 18 år gammal genom att säga ”Mom I am 18 years old!” och sedan slänger hon kassen med dockor i soptunnan. …och någon som förmodligen är grannen stjäl en docka ur kassen.

Cue high school-exteriör. Pojkar spanar in en snygg (kvinnlig) elektriker i tight overall. Hon ser ut att vara kanske 10 år äldre än dem. Ge upp, småglin! Hon vill inte ha lammkött!

Pojkarna  ger upp och elektriken blir indragen i sin van! Av MÖRDAREN!! Hon slår på rutorna och skriker på hjälp men ingen hör henne. Skräll.

Okej, häng med här – mördaren använder en BORRMASKIN som vapen, för han är …the Driller Killer! LOVE IT!

Cut till scen där tjejerna spelar basket. Det är upplagt för en kommande duschscen såatteh… Killarna tittar på och kommer med sliskiga kommentarer. 07:52 – nakenscen i duschen. Ni HAR verkligen ingen handling som kan rädda den här filmen, va..? Tjejerna fantiserar om sportkillar och tvålar in sig. Kameran är vänlig nog att långsamt glida neråt för att visa rumpa. Nödvändigt. Faktiskt. Tråkig konversation fortsätter. De fäller bitchiga kommentarer om andra tjejer i duschen. Huvudpersonen – Trish! – bjuder in sina tjejkompisar på fest och föreslår att de skall bjuda Valerie, men ALLA HATAR VALERIE. Valerie är the New Girl och killarnas favorit.

Okej! Kidsen går ut från gympasalen och Creepy Snubbe i Van spanar på dem i backspegeln, DRAMATISK MUSIK. Kameran visar att i skuffen på vanen ligger Den Söta Elektrikern, MÖRDAD! En av tjejerna bryter sig loss från gruppen och går tillbaka in i gympasalen eftersom hon har glömt något. Hon är nu ensam i gympasalen. Läraren går ut ur byggnaden, förbi vanen – och den är tom! DUN DUN DUUUUN! Vi kan alltså lätt fastlägga att mord #2 kommer att ske i gympasalen. Dörrarna är låsta. Bakom tjejen som försöker öppna dörren kommer the Driller Killer – med sin borrmaskin. Hon hör honom aldrig förrän han startar maskinen och hugger henne. Här är en promotionbild från den här scenen:

…vad försöker du kompensera med den borren, hörru?

 

(ni ANAR inte hur jag längtar efter att få visa er hur the Driller Killer och hans borr ser ut i Slumber Party Massacre II!)

Tjejen lyckas fly och gömma sig, men hon blöder såpass att mördaren snart ser hennes blodspår. Borr borr.

Scenbyte. Trish får skjuts hem av moppesnubbe som verkar vara en pojkvän, eller i alla fall någon som förtjänar en puss på kinden som tack för skjutsen. Vi får sedan följa en ensam tjej som går hemåt, och som är följd av en bil. Är det en van? Är det vår mördare? Mest troligt! Någon lägger en hand på hennes axel och det visar sig vara …hennes pojkvän. Eller någon som förtjänade en puss på munnen för att han skrämde henne. Man vet aldrig. Vi får följa en ny tjej – gympaläraren! – hon kör bil. På radion pratar de om den förrymde mördaren, men hon byter kanal och lyssnar på musik istället. Hemma välkomnas hon av en borr genom dörren, inifrån. Det är en fake scare dock, det är en kvinnlig hantverkare som ville göra …hål i dörren. Eh. Ok. Jag misstänker för ett framtida peep hole, men just nu är det verkligen bara ett borrat hål i dörren.

Trish är hemma och pratar i telefon. Någon knackar på dörren, och hon lägger på. Dörren står öppen när hon kommer dit, och en klocka slår dramatiskt i bakgrunden. Hon tänder lampor, men sätter sig sedan för att spela piano. Nej men det är väl smart, varför skulle man få för sig att kolla ifall NÅGON HAR TAGIT SIG IN I HUSET?? …det är såhär man blir mördad! Kameran visar en mansfigur i ett mörkt rum intill pianot. Trish springer till dörren men den är LÅST! En hand på hennes axel – det är creepygrannen! What the fuck? Du kan ju inte bara gå in där ditt djävla rötägg!

Gympaläraren står i sitt kök och gör macka. Hon drar ett vinglas i golvet på det klumpigaste och minst realistiska sättet någonsin och hör sedan att någon verkar vara i hennes hus. Beväpnad med en glasskärva från vinglaset går hon ut i hallen och inspekterar. Hon hör ljud från en garderob, öppnar dörren …och blir attackerad av sin katt! Många jumpscares i detta. Inte för att de är läskiga alltså, men de försöker verkligen få folk att skrämmas av den här filmen. Try harder!

Killarna från tidigare går hemåt, och går förbi …vanen! Den med mördaren i! Vi kan inte se ifall mördaren sitter där, dock.

Det ringer på dörren hemma hos Trish som för tillfället serverar kaffe till creepygrannen. Cirka släng ut honom? I alla fall, två tjejer från klassen kommer. De har med sig alkohol och droger, och det uppstår en awkward och djävligt creepy (skräll) situation där grannen smyger upp bakom ena tjejen och luktar på påsen (”Maui wowie!”) hon håller i. LUKTA INTE PÅ SMÅTJEJER VAFAN? Han går hem igen.

Trish och hennes vänner röker på. Ett klirr hörs från köket och det visar sig att Trish glömt kaffekannan på spisen. Hon tar sedan upp den och håller den i händerna och då är den inte varm alls så… okej… nej?

Valerie och syrran läser tidningar och surar över oväsen utanför. Syrran (Courtney) är sjukt sassy! (hon läser senare Playgirl gömt i en bok, lol!) Oväsendet var bara en gunga.

Tillbaka till slumberpartyt! Tjejerna börjar helt random klä av sig nakna, och nu sitter djävlar i mig töntkillarna från förut utanför fönstret och tittar in. Jag tycker nog också att de kanske borde oroa sig lite för creepgrannen men visst. Vi är 29 minuter in i filmen. Killarna är kåtglada utanför fönstret. Trots att tjejernas konversation hörs tydligt ut genom fönstret så hör inte tjejerna att killarna står och flabbar utanför fönstret.

Tjejerna har i alla fall fått på sig sporttröjor nu och det är dags att beställa pizza! Nice! Inget slumber party är ju komplett utan pizza! Den ena tjejen går ut i garaget för att hämta ved; jumpscare igen när hon nästan blir slagen i huvudet med en yxa. Det är ….creepgrannen, såklart! Jag hade ju ringt polisen på den snubben för länge sedan alltså… Det behövs dock inte, för så fort tjejen går in så blir grannen mördad av the Driller Killer. Dun dun duuuun!

Diane (vedtjejen) går in till resten av gruppen och de läser horoskop i tidningen. ”You are all going to die!” – står det inte. Det borde göra det. Oops, spoiler..? Trish fryser och stänger fönstret och ser en mansfigur i mörkret utanför. Hon vänder sig in och frågar Diane om hon sett något – när hon tittar ut igen sitter någon form av avsliten kroppsdel som present utanför fönstret. ”Det var säkert de där djäkla killarna!” säger de surt. ELLER SÅ ÄR DET EN MÖRDARE LÖS VILKET ALLA TIDNINGAR OCH RADIOKANALER TJATAT OM? Kanske?! Kryssar fan snart ”Too dumb to live” på brickan alltså…

Valerie tittar längtansfullt ut genom fönstret hemma. Courtney läser fortfarande playgirl när Valerie kommer in och kräver att få tillbaka sin tidning. Go Courtney! Go Valerie! De spanar in rumpor på snubbar i tidningen.

Trish och gänget lyssnar av Diane när hon pratar snusk med sin pojkvän på telefonen. Plötsligt GÅR STRÖMMEN! Det behövs en händig man här, kanske någon som kan det där med att borra och sådant..? Tjejerna försöker lysa upp rummet med de seriöst SÄMSTA tändarna någonsin. De avger i stort sett INGET sken. Gå tillbaka till affären och klaga!  De går ut för att leta rätt på proppskåpet (tror jag?) i garaget. Tändarna lyser fortfarande inte upp NÅGOT ALLS. I mörkret står Driller Killer och smyger. Töntkillarna är OCKSÅ i garaget och smyger, och tjejerna hittar dem (men inte mördaren). Hela gänget går tillsammans in i huset igen.

Dianes pojkvän dyker upp, han vill att Diane skall åka iväg med honom men hon säger åt honom att komma in på festen istället. Diane öppnar garaget så att han kan parkera därinne. Det såta (kåta!) paret stannar dock kvar i bilen och hånglar. Ack den ungdomen! #oldlady 43 minuter in – sjuuukt inzoomat naket bröst. OKEJ DIANE. Pojkvännen försöker övertala Diane att åka med honom hem och stay the night. Diane går in för att meddela tjejerna och lämnar honom ensam i bilen i garaget. Trish ba ”jaja stick du” och Diane går ut till pojkvännen igen. Men… hans HUVUD RAMLAR AV! Diane försöker signalera på hjälp, och mördaren dyker upp med sin borr. Tjejerna i köket hör ingt för de gör daiquiris just nu. Diane …no more.

Det ringer på dörren – pizzabudet! Äntligen mat! …eller? Trish går för att öppna dörren och de andra tjejerna ringer gympaläraren. Normalt!

Pizzabudet verkar inte må så bra, dock. Yikes. You might want to go see a doctor about that…

 

Gympaläraren hör hur alla tjejer skriker, och sedan bryts samtalet. Trish ringer polisen men just då knipsar Driller Killer av telefonledningen. Dang nabbit! Töntkillarna har ett djupt samtal om hur de kan försöka hjälpa tjejerna. De ser dock mest ut som att de är på väg att hångla med varandra, men det hjälper väl NÅGOT antar jag. Planen är i alla fall att killarna skall dra järnet genom varsin dörr och försöka få hjälp hemma hos Valerie. Den ena killen hittar Dianes lik i garaget och står och gråter när Driller Killer sätter borren genom bröstet på honom. Den andra killen knackar på Valeries dörr men hon hör inget för hon sitter och tittar på skräckfilm. Ironin! En slasher, till råga på allt! Vi flyttas mellan vad som händer i filmen (Driller Killer dödar kille nummer två) och vad som händer i filmen i filmen (slashermördaren dödar på skärmen) och Valerie missar att det sker ett mord på hennes farstutrapp. Väldigt …eh… konstnärligt grepp, I guess.

Driller Killer släpar iväg på sitt senaste offer och trycker ner det i bakluckan på en bil där han lagt alla sina lik. Han räknar… 1, 2, 3, 4… shit! Något saknas! Kille nummer ett! Han krälar desperat mot huset för att försöka få hjälp från tjejerna.

Meanwhile är tjejerna hungriga:

Inget kommer emellan mig och pizza! INGET!

Eller ja, kanske inte alla. Trish är tjejen längst till vänster. Den blonda till höger har jag inget namn på, och babydoll i mitten munchar pizza och är nöjd med livet, efter omständigheterna. De hör något vid dörren; Kille nummer ett. De vågar dock inte öppna, så Driller Killer kommer och avslutar jobbet. Schyrre!

Gympaläraren kommer i sin bil, orolig över samtalet som bröts med skrämda skrik. Valerie försöker få tag i Courtney men ser att hon är på väg över till partyhuset. Alla vägar leder till Driller Killer, antar jag! Valerie följer Courtney. Courtney skall precis knacka på när hon ser Valerie komma så hon smyger iväg. Valerie tror att Courtney har gått in så hon knackar på, men blir sur och går när ingen öppnar. Babydoll (Jackie, tydligen!) springer till dörren och öppnar. Men det är inte längre Valerie utanför, och Jackie huggs i halsen av en borr. D’oh! DÄR kryssar jag Too Dumb to Live 😛

Courtney och Valerie springer på varandra utanför huset och bestämmer sig för att gå hem igen. Valerie är besviken över att ingen öppnade och vill prova att knacka på igen. Som på given signal börjar det åska och blixtra! #stämningen
Valerie går tillbaka till dörren och knackar på igen. Den här gången är det olåst och hon går in. I huset har vi nu Valerie, Trish, blondie och Driller Killer, såvitt vi vet. Utanför har vi Courtney och eventuellt gympaläraren. Valerie ropar efter tjejerna, blondie vill svara men Trish säger ”Vi måste vara tysta, vi måste stanna här!”. Valerie tröttnar och går ut igen. Blondie och Trish pratar om att Valerie gått och i bakgrunden ser vi Driller Killer komma in genom sovrumsfönstret.

Hello from the other side

Shit pommes frites! De slår ner honom men han verkar övernaturlig i sin drift att döda. Blondie får en kniv i magen.

Driller Killer går in i badrummet och beundrar sig själv i spegeln en stund. Varför inte.

Meanwhile är Valerie och Courtney i huset igen och Courtney vill sno öl. Hon öppnar kylen utan att titta in och där ligger blondie. Detta sker ett par gånger för comic relief. Sedan öppnar hon dörren for reals och blondie ramlar ut. De skriker, och nu vet Driller Killer att det är fler än Trish kvar vid liv. Det var ju onödigt, hörni. Courtney är för ung för att dricka öl, hon borde ha lyssnat på sin syster!

Mördaren släpar iväg pizzakillen för att lägga på sin lilla mordhög, och lämnar sin borr på golvet. Under soffan intill borren ligger Courtney, men hon gör inget. Mördaren kommer tillbaka och lägger sig ner på golvet och drar en filt över sig. Right. Jag skojar inte, han ligger där under filten och är SKITNÖJD. Gympaläraren anländer. Hon knackar på, ropar efter Trish och går sedan in. Hon får syn på filten som mördaren ligger under och går fram, ”Vad är detta?” Hon drar såklart undan filten. IT’S MURDER TIME! Borr borr!

Valerie är i källaren och gömmer sig och försöker hitta sitt eget vapen att försvara sig med. Synd bara att hon tar sågen son har för kort sladd så att hon slits tillbaka. Osis!

Kick-ass Courtney fäller mördaren precis när han skall borra sönder gympaläraren, och nu kommer Trish framrusande med en kniv och sätter i ryggen på honom. Han är SKITSUR! Han borrar sönder magen på Trish. (Valerie hittar en machete och verkar inse att den är bättre än en såg med kort sladd) Mördaren kallar Trish ”Pretty!” och är MER creepy än creepygrannen! ”You are all very pretty! I love you! It takes a lot of love for a person to do this” säger han och stirrar med crazy eyes. Detta är det första han säger i filmen.

Valerie tar detta tillfälle i akt att attackera med macheten. Hon lyckas slå av hans borr med macheten. Heja machete! Hon hugger även av honom handen, snittar upp magen på honom och få ner honom i poolen som snabbt fylls av blod. Är det över nu..? Såklart inte! Mördaren kryper upp ur poolen och attackerar Valerie. Courtney försöker försvara sin syster, gympaläraren kommer ut och kastar sig på honom men han tar sig fri, slänger sig över Valerie som får tag i macheten och han landar på den, på henne. Impaled. Trish lever, Courtney ser förstörd ut, Valerie gråter, gympaläraren lever. Vi hör sirener, och sedan är det eftertexter.

Antal döda: 11 (+mördaren, så 12)

Ni undrar kanske över dockan som stals ur kassen Trish slängde i början av filmen? DEN DÖK ALDRIG UPP IGEN. Så sjukt onödig scen egentligen?! (fast jag lovar att det var granncreepet som tog den. typiskt granncreeps-beteende)

Slut!

Här är hur min bingobricka fylldes i:

Jag är gaaanska säker på att Slumber Party Massacre II kommer att kryssa fler rutor 😉

Share This:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *